Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 decembrie 2014

Banana straciatella cheesecake





Cred ca nu mai e un secret pentru nimeni ca eu sunt mare fan cheesecake fara coacere. Da, imi place de nu mai pot si oricand as fi gata sa creez un cheesecake intr-o alta forma cu alta aroma si alta infatisare. Pentru ca se face usor, pentru  ca iti lasa loc de interpretari si pentru ca este delicat, fin, gustos si se potriveste la orice ocazie. 
Pentru cheesecake-ul asta din poza a fost de vina...Mos Nicolae! :). Pentru ca nu stiu cum a facut si mi-a pus in ghetute multa ciocolata desi, sunt sigura ca stia faptul ca eu nu sunt mare mancatoare de ciocolata! :D. Vazand eu atata ciocolatosenie la mine in incaltzari...am multumit frumos Mosului, gandind ca o sa-mi ajunga atata dulce pentru tot anul! :). Dar pentru ca intamplarea face ca de Sfantul Nicolae sa am musafiri la masa (da, mi-a dat mama si numele asta de sfant Nicolae :) ), am incropit repede acest cheesecake. O bunatate si o deliciosenie l-am considerat si eu, care va spuneam mai sus ca nu sunt asa mancatoare de ciocolata. Nah, ca pana si eu am pacatuit! :). 


Poze din timpul prepararii nu am, caci dupa cum va spuneam, l-am construit pe graba, dar nu este deloc complicat, aveti in schimb poze pas cu pas la alte tipuri de cheesecake, AICI, AICI si AICI.  Am reusit a doua zi sa fac poza la feliuta asta si la ce a ramas din el si am pus poza pe Facebook. Ce a urmat...auch! Am primit zeci de comentarii cum ca toata lumea doreste cu ardoare reteta, asa ca...a trebuit sa ma conformez :). Celor care au dorit mai devreme sa aiba acces la reteta, le cer scuze, deoarece am fost foarte prinsa in ultima vreme si am ramas in urma cu postarile. 
Asa ca repede, repede, vin din urma cu reteta, poate doriti sa executati cheesecake-ul asta de Sarbatori.
Pe scurt, este un cheesecake delicat cu muuuulte banane, gust sublim de ciocolata cu portocale si bineinteles ciocolata pe deasupra. :)

Ingrediente pentru cheesecake cu diametrul de 24-25 cm. 
Pentru blat:
350 g biscuiti digestivi
175 g unt topit
2 linguri cacao

Pentru umplutura: 
800 g branza dulce grasa de vaci
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
80 g ciocolata neagra cu portocale (Heidi am avut eu)
15 g gelatina granule
400 ml frisca lichida
2 lingurite extract de vanilie
5-6 banane mari coapte
sucul de la o jumatate de lamaie

Pentru topping:
200 g ciocolata neagra
100 ml smantana lichida
bomboane de ciocolata, trufe...etc


Intr-un blender maruntiti bine biscuitii si varsati-i intr-un bol incapator, impreuna cu pudra de cacao. Turnati peste untul topit si racit si amestecati bine. Pregatiti o forma de tort ci inel detasabil cu diametrul de 24 de cm. Aici chiar as insista asupra dimensiunii de tort (adica 24-25 cm, ci nu mai mica) pentru ca sa incapa cat mai multe banane, iar atunci cand taiati feliile de cheesecake sa obtineti felii frumoase cu insertii de banane inauntru. 
Varsati continutul in forma de tort si presati amestecul de biscuiti cu palma sau cu ajutorul unui pahar pana cand obtineti o masa compacta. Dati forma de biscuiti la frigider. Bateti frisca lichida pana obtineti o compozitie pufoasa. 
Intr-un bol incapator amestecati branza dulce de vaci impreuna cu mascarpone, zaharul pudra si extractul de vanilie, pana obtineti o compozitie fina si delicata. Intr-un castron mediu hidratati gelatina in 4 linguri cu apa rece si lasati in jur de 10 minute. Intre timp tocati cicolata neagra cu portocale cu ajutorul unui cutit in bucatele nu foarte mici (ca sa aveti ceva consistenta in compozitie). 
Incalziti gelatina in cuptorul cu microunde pentru 10 secunde, aveti grija sa nu fiarba! Din compozitia de branza luati 5 linguri si puneti in castronul cu gelatina, incorporati foarte bine. Testati cu degetul daca compozitia de gelatina si branza are aceeasi temperatura cu cea din castronul mare. Daca simtiti ca amestecul de gelatina este mai cald, mai adaugati crema de branza din castronul mare, pana ce o aduceti la aceeasi temperatura. Turnati amestecul de gelatina peste crema de branza din castronul mare si amestecati foarte bine. Incorporati frisca cu ajutorul unui tel, cu miscari de sus in jos, pentru a obtine o compozitie aerata. La sfarsiat, adaugati ciocolata neagra tocata bucati, incorporati bine. 
Decojiti bananele si treceti-le prin sucul de lamaie, astfel incat sa nu se oxideze in timp. Scoateti de la frigider forma de tort turnati jumatate din compozitia de crema de branza. Asezati bananele in forma concentrica, turnati peste ele si restul de compozitie. Dati cheesecake la frigider pentru 6 ore, sau cel mai bine peste noapte. 
Pregatiti topping-ul: intr-un ibric aduceti frisca lichida la punctul de fierbere, stingeti focul si adaugati ciocolata rupta bucati. Lasati asa 1 minut, dupa care amestecati energic cu ajutorul unui tel pana ce toata ciocolata s-a topit. Scoateti cheesecake de la frigider, indepartati inelul formei de tort, puneti dulcegaria pe platoul de servit si turnati pe deasupra ciocolata topita, avand grija sa se prelinga pe margini frumos :). Pe deasupra puteti sa puneti din loc in loc si niste bomboane de ciocolata mai mari, trufe, sau ce mai doriti voi. Mai dati la frigider pentru 1 ora si puteti sa il serviti. 


Enjoy, dragilor! <3 p="">

4 comentarii:

  1. Super divin aceasta feliuta sa fi sanatoasa sa ne mai aduci asa bunataturi ,ce branzica dulce imi recomanzi mereu iau plasa ! divin! Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, iti multumesc! Eu am folosit o branza dulce grasa la galetusa de 1kg , de la Dr. Oetker, are o placinta cu branza si stafide pe ea, nu se gaseste peste tot, dar cand se gaseste, am vazut ca se vinde bine. Prin Lidl am gasit-o eu. Este cremoasa si numai buna pentru cheesecake-ur.

      Ștergere
  2. Buna Andreea,

    Oare pot folosi si branza de vaci Pilos de la LIDL?

    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, este ok si aceea, am testat-o si eu. Merge la acest tip de cheesecake.

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.