Vinete la cuptor cu naut crocant






Atunci cand vine vorba despre vinete, nu pot decat sa ma gandesc la...vinetele coapte! Bineinteles ca imi apare prin ganduri si delicioasa salata de vinete sau vinetele umplute cu cascaval pe care le-am mai preparat si AICI. Dar vinetele cremoase la cuptor preparate cu un sos racoritor cu menta parca le intrec pe toate! Si ca sa am si o nota crocanta in ele, presar pe deasupra si naut de la SunFood, crocant si aromat, preparat in casa! In plus, mancarea asta este buna oricand, mai ales la un picnic alaturi de cei dragi!

Ingrediente:
2 vinete medii
1 conserva naut 400 g Sun Food
200 g iaurt gras
50 g nuci pecan
75 ml ulei de masline
2 lingurite amestec ras el hanout *
4 crengute cimbrisor proaspat
1/2 legatura menta
1 catel usturoi
sare
piper


Pentru inceput pregatitit nautul crocant, caci prepararea lui dureaza ceva mai mult timp. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. 
Desfaceti conserva de naut, scurgeti bine boabele de apa si puneti-le pe un prosop curat de bucatarie. Cu grija stergeti usor boabele in prosop pentru a scapa de cat mai multa umezeala. Lasati-le pe prosop sa se zvante pentru 30 de minute. 


Puneti boabele de naut intr-un bol, adaugati peste ele amestecul ras el hanout si restul de ulei de masline. Ras el hanout este un amestec de condimente provenit din Orientul Mijlociu si Nordul Africii si si in traducere libera inseamna "cel mai bun din magazin". Pentru acest amestec nu exista o reteta exacta, caci fiecare magazin isi face propria lui combinatie de condimente pentru a obtine cele mai bune arome. Cu toate acestea, la baza exista cateva condimente care definesc bucataria marocana. Amestecul meu a avut urmatoarele condimente: curcuma, coriandru, ardei iute, fenicul, usturoi, chimion, schinduf, ghimbir, lavanda. 


Amestecati totul foarte bine, avand grija sa acoperiti cu condiment fiecare bobita de naut. 


Puneti nautul intr-o tava si dati tava la cuptorul incins pentru 1 ora, amestecand din cand in cand. 


In ultimele 5 minute de coacere a nautului, intr-un colt al tavii puneti si nucile pecan si dati din nou tava la cuptor. Scoateti tava si lasati bobitele si nucile sa se raceasca complet. 



Spalati bine vinetele, tocati-le cuburi portrivite si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Presarati-le cu sare si 50 ml ulei de masline.


 Amestecati totul bine si dati tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce vinetele sunt rumene si bine patrunse. 




 Pregatiti platoul pentru servit. Aici avem un aspect foarte important: usturoiul. Nu am vrut o aroma pregnanta de usturoi in vinete sau in iaurt, ci doar o aroma subtila. Prin urmare, am taiat catelul de usturoi pe o parte si am "frecat" cu el toata suprafata platoului de servit pentru o usoara aroma de usturoi. 


Urmeaza vinetele calde puse imediat in platou


Apoi nucile pecan tocate in bucati mari


Dupa care sosul de iaurt preparat: puneti iaurtul bine scurs intr-un castron, adaugati frunze de menta, un strop de sare si piper. Amestecati totul bine. 


Peste vinete adaugati sosul de iaurt.



Apoi nautul crocant si foarte aromat.


Iar pe deasupra frunze proaspete de menta si cimbrisor proaspat.



Este o mancare de vara usoara, delicioasa si mai ales racoroasa datorita iaurtului delicios. 


Incercati-o! O sa va placa mult!


 Enjoy!

Etichete: