Salata picanta de taitei cu alune




新年快乐!万事如!身体健康!La multi ani pentru Noul An chinezesc! Continentul asiatic sarbatoreste cu fast intrarea in Anul Maimutei de foc. Astrologii spun ca anul acesta vom avea tendinta sa ne dorim sa fim mai creativi, mai impulsivi, sa ne etalam mai mult atuurile si sa ne dorim sa fim in centrul atentiei. Despre nativii zodiei maimuta se spune ca sunt destepti, intelepti si zglobii, cam asa ca...maimutele :). Eh, ce sa va spun, in zodiacul chinezesc, eu sunt...maimuta! :). Asa ca sa-mi fie de bine anul asta! :)
Referitor la Anul Nou chinezesc am mai vorbit AICI si AICI. De asemenea, in ACEASTA postare vorbeam despre faptul ca de Anul Nou chinezii, pe langa cantitati mari de coltunasi,  mananca in special taitei lungi pentru a avea o viata lunga. In ton cu Sarbatoarea de zilele acestea am pregatit o salata picanta de taitei cu alune. Este delicioasa si poate fi consumata in orice moment al zilei, dar mai ales constituie un aperitiv usor si minunat la inceputul unei mese copioase.

De retinut faptul ca, fiind vorba despre o salata rece, avem nevoie de taitei vermicelli sau denumiti taitei celofan. In engleza ii gasiti sub denumirea de glass noodles. Sunt taitei din fasole mungo sau din faina de orez, ci nu din faina de grau.


Prepararea lor nu necesita deloc mult timp si sunt foarte versatili, intrucat se pot folosi in nenumarate feluri!



Ingrediente:
100 g taitei vermicelli uscati
50 g arahide crude
2 catei usturoi
1 ardei rosu iute
3 fire ceapa verde
3 linguri sos de soia light
3 linguri otet de vin
1 lingura ulei de ardei preparat in casa
1 lingurita ulei de susan


Ca o alternativa mai comoda puteti folosi ulei de ardei iute cumparat la sticla, insa va asigur ca daca folositi ulei de ardei preparat de voi in casa, salata va avea gust mult mai bun! Reteta pas cu pas o gasiti AICI



Pentru inceput, puneti la fiert o oala cu apa, cand apa a atins punctul de fierbere, opriti focul. Puneti taiteii vermicelli intr-un bol si turnati apa fierbinte peste ei. 


Scufundati taiteii bine in apa si lasati-i sa se inmoaie timp de 5 minute. 



Scoateti taiteii din apa, scurgeti-i de apa si treceti-i rapid sub un jet de apa rece. 


Intr-o tigaie picurati cateva picaturi de ulei si adaugati arahidele. Prajiti-le la foc mic avand grija sa nu se arda. 


Intr-un bol incapator puneti taiteii, turnati sosul de soia, otetul de vin, uleiul picant aromat si uleiul de susan impreuna cu usturoiul tocat marunt. Amestecati totul bine pana ce toate se patrund. In acest moment puteti pune salata la frigider pentru cateva ore pentru a capata un gust mai bun sau puteti servi salata imediat. 


Puneti taiteii in bolul de servit


Pe deasupra puneti arahidele tocate grosier, ardei tocat iute si ceapa verde tocata marunt. 


Salata este gata si puteti servi



Sa aveti un An Nou chinezesc minunat! :) 


猴年发大财! :)