Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 februarie 2014

Pancakes cu ovăz





Pentru astazi niste pancakes mai usurele si mai dietetice, cu un continut scazut de gluten. Intr-o sambata dimineata, pe cand imi doream ceva dulce alaturi de cafea, m-am gandit la niste pancakes bune, insa pe care sa le savurez oarecum "mai impacata" cu gandul ca nu pot avea asa multe calorii :). Prima data cand am facut fabuloasa reteta de Pancakes cu cirese si rom pe care o gasiti AICI, mi-am zis ca aceea va fi reteta mea preferata si nu o voi inlocui niciodata. Eh, dupa ce le-am facut pe astea cu ovaz...parca imi vine sa ma razgandesc! :). Despre pancakes astea cu ovaz va zic ca sunt minunate si ca sunt speciale pentru ca: sunt atat de usoare, incat ai crede ca sunt niste pernite umplute cu fulgi. Credeti-ma ce va spun: sunt foarte usoare si fragede! Din compozitia de mai jos mie mi-au iesit 5 bucati, deci...nici prea multe ca sa nu le poti manca pe toate odata :). Nu mai spun ca sunt si satioase! Chiar foarte satioase! Singura problema la ele a fost faptul ca, fiind atat de usoare si de pufoase, au fost totodata si mai uscate, nu asa umede, prin urmare au avut la final nevoie de mai mult sirop de artar decat ma asteptam, dar nah, fiecare cu gustu lui :).

Nu va mai tin in suspans, iata reteta (pentru 5 bucati):

150 g faina de ovaz
2 oua
2 lingurite ulei de cocos topit
3 linguri chefir (sau sana)
1 lingurita extract vanilie
(sau zahar vanilat)
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1 praf sare
2 lingurite ulei cocos pentru uns tigaia



Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un castron bateti albusurile impreuna cu sarea pana obtineti o spuma densa. Separat, intr-un alt castron amestecati galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat, scortisoara, laptele batut si uleiul de cocos. Incorporati faina de ovaz amestecata cu praful de copt.


La sfarsit adaugati albusurile batute spuma. Prima data puneti 3 linguri de albus batut si amestecati compozitia energic. Restul de albus il incorporati incet si delicat. 


Intr-o tigaie non aderenta picurati cateva picaturi de ulei de cocos, lasati sa se incinga tigaia. Puneti 2 linguri din compozitia de pancakes in mijlocul tigaii si lasati sa se coaca. Atunci cand observati basicute la suprafata aluatului, intoarceti clatita cu ajutorul unei spatule. S-o intoarceti cu grija pentru ca este extrem de fragila! 


Mai lasati pe cealalta parte timp de 1 minut dupa care transferati pe o farfurie. Continuati cu restul de aluat. 


Si cand va spun ca sunt fragede, nu exagerez! Eu am rupt una incercand sa o transfer din tigaie. 


Deasupra lor puneti cateva feliute de banane sau orice alt fruct parfumat.


Puteti pune miere sau siropul preferat, eu am optat pentru siropul de artar pe care il iubesc la nebunie!


Astea sunt


Dupa cum v-am zis, solicita un pic mai mult sirop :)


Iar aici sectiunea cea pufoasa.


Enjoy! 

8 comentarii:

  1. Chiar arata foarte pufoase. Nu am facut cu albus batut pana acum, dar o sa incerc si varianta aceasta. Merci de reteta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, nu stiam cum se va comporta faina de ovaz la copt, aveam impresia ca vor iesi foarte tari, asa ca m-am hotarat sa le fac cu albus batut ca sa fie mai pufoase. Sotul meu a zis ca parca sunt un pic mai uscate, dar asta a si fost farmecul lor ca au inghitit mai mult sirop :). Pup!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Teo, e mai sanatos! Dupa cum ziceam, mie chiar mi-au placut mai mult aceste pancakes cu ovaz! :)

      Ștergere
  3. o dimineata inceputa cu un apetisant si savuros platou de pancakes delicioase si asortate bine cu ovaz, banane sau cu ce are pofta fiecare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo....neaparat cu banane! O sa le incerc si in alte variante, dar cele cu banane au ramas preferatele mele! :)

      Ștergere
  4. Ce frumos arata! Fata mea cea mica adora pancakes si bananele dar nu-i place ovazul, si sper ca aceasta reteta sa o convinga. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, pentru inceput, incearca sa combini faina de ovaz cu faina de grau, jumate-jumate. Apoi, daca vezi ca ii plac, treptat poti incepe sa scazi cantitatea de faina de grau si sa o inlocuiesti cu faina de ovaz. Mult succes!

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.