Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 august 2013

Budincă de tapioca cu zmeură





De ciuda ca n-am castigat premiul la concurs, desi voi m-ati votat cu atata drag, m-am hotarat sa postez astazi si reteta borcanului in cauza :). In primul rand vreau sa va multumesc pentru sustinere si pentru toate voturile pe care mi le-ati oferit. Din cele 85 de poze inscrise in concurs, poza mea s-a clasat pe primul loc in galeria de poze, cu un numar de 117 voturi. Insa premiul a fost obtinut de catre o alta poza tare frumoasa, care a fost apreciata de catre juriu. M-am inscris la concurs intr-o doara la concurs, budinca de tapioca o facusem cu o zi inainte, iar borcanasul din poza ma astepta cumintel in frigider. Asa ca am incarcat poza in aplicatie si m-am delectat cu deliciosenia aceasta, parfumata, racoroasa, perfecta pentru zilele de vara. Si sincer, vazand atatea voturi din partea voastra, atata dragoste si sustinere, m-am simtit vinovata ca nu pot sa va trimit macar un pic din savoarea acestei budinci. 

Deserturile cu tapioca sunt foarte indragite de asiatici. Cat am stat in China, eu una m-am ferit de deserturile acestea, intrucat tapioca era un element necunoscut pentru mine :) si nu ma incumetam sa mananc asa ceva. Insa imediat ce am dat de licoarea minune cu ceai negru, lapte si perle de tapioca, mi-am zis ca ceva mai bun de atata nu se poate! :). As fi postat demult si reteta bauturii cu perle negre de tapioca, dar nu le-am gasit inca pe la noi. Am gasit in prima faza, perle albe pe care le-am pregatit acum ceva timp in reteta cu Perle de tapioca cu lapte de cocos si litchee. Apoi cu mare bucurie am gasit si perlutele mici de tapioca pe care le stiam eu din China si pe care le iubesc cu desavarsire. Deserturile cu perlute mici se prepara mult mai repede si sunt mai savuroase. 
Despre perlele de tapioca gasiti mai multe informatii AICI

Pe scurt, budinca aceasta este o deliciosenie cu perlute de tapioca, lapte de cocos aromat cu apa de trandafiri si  zmeura proaspata. 

Ne trebuiesc:

100 g perle mici de tapioca
400 ml apa rece
400 ml lapte de cocos
100 g zahar
2 lingurite apa de trandafiri
250 g zmeura proaspata
1 crenguta menta proaspata

Ca sa fiti siguri ca va iese desertul de fiecare data, calculati la 1 masura perle de tapioca, 4 masuri de apa rece. Adica la o ceasca de perle tapioca, puneti de 4 ori mai multa apa.


Intr-o cratita incapatoare puneti perlele de tapioca impreuna cu apa rece. Lasati pe foc mic spre mediu amestecand incontinuu (aveti grija sa nu se prinda de fundul vasului!), pana cand apa capata o culoare alb-laptos, iar perlele incep sa se umfle, operatiune care nu va dura mai mult de 5 minute. Veti observa ca amestecul incepe sa se intareasca destul de repede si va capata consistenta unei mamaligi. 

Luati cratita de pe foc, turnati apa rece peste amestec si clatiti bine. NU va speriati de cantitatea mare de masa gelatinoasa, ci clatiti in continuare, pana ce continutul scade la jumatate, iar perlele vor deveni transparente. Strecurati perlele de apa intr-o sita deasa si transferati-le din nou in cratita. Turnati peste laptele de cocos impreuna cu zaharul si amestecati usor cu o lingura. Puneti cratita din nou pe foc si amestecati incontinuu pana ce obtineti o budinca consistenta (5, maxim 7 minute!). Stingeti focul si adaugati apa de trandafiri. Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.


Pregatiti vasele pentru budinca. Turnati in ele cateva linguri de budinca, 


asezati cateva zmeurici


dupa care iar budinca si zmeura, pana ce umpleti vasele


pe deasupra puneti iar cateva zmeurici


dati vasele la frigider pentru 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte


garnisiti cu menta proaspata



 serviti cu pofta!


Va multumesc din suflet pentru tot! Sunteti minunati! Va iubesc! 


 Enjoy!




14 comentarii:

  1. Arata delicios, cu siguranta voi incerca sa realizez acesta budinca. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia asteptam sa-mi spui cum a iesit! :) Ma bucur tare mult ca v-a placut! :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Este intr-adevar un desert special! :)

      Ștergere
  3. vreau sa incerc perlutele de tapioca de foarte multa vreme si in sfarsit am gasit o reteta care sa ma incante. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, sper sa-ti placa! Este un desert interesant si delicios! Pup cu drag!

      Ștergere
  4. Am reusit sa gasesc perlutele, a iesit delicioasa, si sotului i-a placut foarte mult, mi-a spus ca trebuie sa repet acest desert. Ceea ce nu prea este genului lui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa ca perlutele se gatesc foarte usor? Si prietenele mele au devenit fani ai acestui desert! Sotul nu prea il agreeaza, zice ca parca ar manca icre de Manciuria dulci :))).

      Ștergere
  5. Multumesc pentru explicatii! Astazi am pregatit si eu o budincuta de tapioca, dupa explicatiile de pe blogul tau. Am facut-o cu 200 ml de lapte cocos si 200 ml suc din compot de lychee. Intrebare: se mananca rece sau calda? Ca eu nu mai am rabdare hihia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai de obicei se mananca rece, insa, pe frigul asta eu zic ca merge si un pic calduta :). Eu asa as manca acum :). Ma bucur enorm ca ai incercat-o! Sper sa-ti placa!

      Ștergere
  6. Buna

    Nu imi iese, am incercat 3 retete inclusiv a ta si nu imi iese. In reteta ta nu s a inchegat ca o budinca si am fiert mult. am stricat o punga de tapioca si nici o budinca nu am mancat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi se numeste budinca de tapioca, nu se aseamana foarte tare cu ideea de budinca pe care o cunoastem noi. Perlutele de tapioca se fierb ca sa fie moi, insa nu se transforma intr-o masa de budinca. Ideea este ca perlutele sa fie usor elastice si sa se simta in textura. Sa zicem ca per total iese un fel de orez cu lapte, dar cu bobitele putin mai ferme si mai elastice. Sper ca m-am exprimat bine.

      Ștergere
  7. O sa incerc maine, suna tare bine reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti place! Cum ti-a iesit? :)

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.