Oua in piele de tigru 虎皮蛋



Este un fel de mancare mai ciudat, dar foarte sanatos si aspectuos. Iata ca ouale sunt pregatite si altfel decat cunoastem noi in arta culinara chineza. Prin urmare, sa nu se ingrjioreze nimeni, caci nu sunt nici oua de tigru, nici de leopard, nici de alt animal ci, sunt oua de prepelita. Acest tip de mancare se poate prepara si cu oua normale de gaina, eu am optat pentru cele de prepelita caci sunt mai dragute si dupa cum ziceam, mai sanatoase. Iar numele acestei mancari vine de la culoarea pe care ouale o capata in timpul prepararii, nu mai sunt albe, ci vor avea anumite "pete" galben aurii, imitand astfel pielea de tigru. Dar sa nu mai lungim vorba si sa purcedem la treaba.
Avem nevoie de:


-oua de prepelita sau de gaina (eu am pus numai 6 de prepelita, de gaina ar fi cam 4-5, deci sunt de ajuns cam pentru o portie)
-200 ml supa de pui
-1 praf de sare
-1 lingurita de zahar
-2 lingurite sos de soia
-ulei pentru prajit

Modul de preparare este cat se poate de simplu
ouale se fierb in coaja in jur de 7 minute, deci trebuie sa fie tari, nu moi si nici cleioase


se decojesc si se sterg de apa daca aveti obiceiul sa le curatati sub jetul de apa


intr-o tigaie se pun cam 100 ml ulei vegetal si la foc mic se prajesc ouale, in jur de 4-5 minute


se rumenesc usor pana capata aceasta culoare aurie, se scot si se pun deoparte

intr-o tigaie pune supa de pui, sarea, zaharul si sosul de soia


cand toate acestea clocotesc, asezam in tigaie ouale decojite si racite,

lasam sa fiarba in tigaie cu capacul pus cam 10 minute, sau pana sosul respectiv scade si devine un pic vascos

se servesc pe pat de spanac crud sau salata, sunt crocante la exterior si moi pe dinauntru

iata si sectiunea


pofta buna!

Etichete: