Spaghette cu chiftele in sos de rosii






    Nu stiu despre voi, dar eu una mananc paste mai rar. Sunt tare bune, nu zic nu, insa problema este ca imediat ce le faci trebuie sa le si mananci si sa nu zabovesti o clipa dupa aceea! Spre exemplu, daca iti iei o portie a doua zi la birou nu mai au acelasi gust minunat si senzational, oricum le-ai fi preparat!
Asa ca atunci cand vreau paste, ma asigur ca le prepar intr-o zi cand am timp sa le fac si apoi sa le savurez. Cum s-a si intamplat zilele trecute.  Ceea ce vreau sa va zic este faptul ca pastele au un gust special atunci cand prepar sosul cu rosii din conserva. Rosiile proaspete nu au mereu acelasi parfum si aceeasi savoare, asa ca adesea apelez la rosii din conserva de la Sun Food. Cat despre celelalte ingrediente, combinatiile si variantele sunt 1000. Desi nu sunt asa rapide, pastele cu chiftelute sunt delicioase, iar ca sa fie si mai savuroase, in umplutura lor am adaugat faina de migdale in loc de pesemet. Cu faina de migdale nu ies atat de perfecte si de rotunde, insa gustul este unul aparte.

Ingrediente:
pentru sosul de rosii:
2 conserve rosii cuburi Sun Food
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa alba
3 catei usuturoi
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita busuioc uscat
sare si piper dupa gust
+150 g paste spaghette

pentru chiftelute:
500 g carne tocata (amestec porc si vita)
50 g faina de migdale
1 ou
50 g parmezan ras
rozmarin proaspat
1 lingurita oregano uscat
sare si piper dupa gust
3 lingurite ulei de masline




Pentru chiftelute mai intai punem intr-un bol faina de migdale, 


adaugam carnea, oregano uscat si rozmarinul tocat marunt 



radem parmezanul 


apoi adaugam oul


Amestecam totul foarte bine si din aceasta pasta obtinuta formam chiftelute mici de marimea unei nuci.


Incingem cele 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajim pe toate partile chiftelultele. Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se scurga bine de ulei. 


Intre timp pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie incingem cele 2 lingurite de ulei, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul tocat, le lasam sa se caleasca impreuna la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul. 


Adaugam fulgii de ardei iute, oregano si busuioc uscat mai calim pret de cateva secunde


Adaugam rosiile din conserva si amestecam totul bine. Clatim putin cutiile de conserve cu putina apa si adaugam si apa in tigaie. Lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 15 minute pana fierbem pastele. 



Pentru paste am ales spaghetti pentru ca imi plac cel mai mult dintre toate pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala cu multa apa si sare. 


Dupa ce sosul de rosii a fiert si a scazut la jumatate, adaugam chiftelultele, mai fierbem totul pret de 5 minute. 


Pe o farfurie punem o portie de paste


deasupra punem chiftelutele cu sos 


iar pe deasupra radem parmezan


garnisim cu busuioc proaspat si servim pastele fierbinti alaturi de un pahar de vin alb.



Sunt delicioase!


Enjoy!