Inimioare cu gem de ananas si ghimbir






Luna februarie este cunoscuta ca si luna iubirii. Desi parerile sunt impartite si unii spun ca ei vor sa sarbatoreasca Dragobetele in locul Sfantului Valentin, vreau totusi sa cred ca oricare dintre sarbatori ar fi este un prilej de a ne arata iubirea in fel si chip. Da, iubim in fiecare zi, ne manifestam in acest sens in fiecare clipa, le aratam celor dragi cat de mult tinem la ei, le facem cadouri, ii sunam sa vorbim cu ei, le trimitem mesaje. Uneori iubirea sta si in lucruri mici ca atunci cand le gatesti ceva gustos cu dragoste si te umpli de bucurie cand vezi cat sunt de fericiti cand degusta ceea ce le-ai pregatit. 
Intr-adevar, eu gatesc cu multa dragoste si pasiune, lucru care este apreciat de sotul meu in fiecare zi. In caserola pentru servici ii pun mancare de care stiu ca ii place, si uneori, foarte rar chiar...ii las cate un mic semn...spre exemplu cate o inimioara decupata dintr-o felie de sfecla coapta. Asta ca sa stie ca si atunci cand este la servici ma gandesc la el si il iubesc! Dupa cum spuneam, nu fac des acest lucru pentru ca nu vreau sa devina o rutina, ci doar din cand in cand sa il fac sa-i tresara inima! Asa s-a intamplat si cu aceste inimioare din aluat foietat pe care i le-am strecurat in caserola. Am umplut aceste pufosenii cu un delicios gem pregatit din ananas rondele de la SunFood, pe care l-am imbogatit cu ghimbir confiat. In China, gemul de ananas este foarte cunoscut si indragit si de multe ori serveste ca umplutura pentru prajiturele festive. Asa mi-a venit ideea sa il pregatesc si eu acasa. 

Ingrediente: 
1 conserva ananas rondele SunFood
70 g zahar
20 g ghimbir confiat
1 lingurita pasta vanilie (sau extract)
200 g aluat foietaj decongelat
1 ou
zahar pudra



Pentru inceput faceti gemul de ananas. Desfaceti conserva de ananas, scurgeti bine rondelele de ananas, taiati-le bucati si puneti-le intr-un blender 


pulsati pentru 20-30 secunde pana obtineti un piure fin


Puneti piureul de ananans intr-un ibric sau o craticioara mica si puneti pe foc. Lasati sa fiarba pana ce tot lichidul a scazut, iar ananasul incepe sa devina pastos. 


Adaugati zaharul si continuati sa fierbeti


Cu timpul veti observa ca ananasul isi va schimba culoarea si va deveni auriu


Adaugati ghimbirul confiat tocat bucatele si continuati sa amestecati pana obtineti un gem consisent. Adaugati pasta de vanilie, amestecati din nou si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. 


Veti obtine un gem de ananas delicios si tare parfumat. 



Acum ca aveti gemul de ananas pregatit, puteti incepe sa faceti inimioarele. Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. 

Presarati putina faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie


Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm taiati cercuri din foaia de aluat


Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupati din cercuri inimioare. Faceti acest lucru doar cu jumatate din cercuri! In centrul fiecarui cerc decupati inimioare cu ajutorul formei inimioara. 


Separati albusul de galbenus, lasati galbenusul deoparte. In centrul fiecarui cerc nedecupat puneti cate o lingurita de gem de ananas. 


Ungeti marginile cercului cu albusul batut, iar pe deasupra pozitiionati cercurile cu inimioare decupate. Apasati marginile usor ca sa se lipeasca.



Cu ajutorul unei furculite presati marginile cercurilor



 Ungeti partea de sus cu galbenusul batut. 


Puneti formele pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru 15-17 minute. 


Gemul de ananas va sta in interiorul aluatului fara sa se imprastie. Cat sunt calde, pudrati cu zahar pudra.


Lasati pe cei dragi sa se bucure de ele.


Sunt delicioase asa usor calde sau reci a doua zi ca desert in pachetul de pranz.


O idee rapida si delicioasa pentru cei dragi!


 Enjoy!


Etichete: