Pui cu naut si usturoi




Pentru cei care nu tin post sau nu reusesc sa tina, le recomand acest pui delicios cu arome orientale si usturoi. Daca tineti post, puteti salva reteta pentru mai tarziu, nu are ce sa strice :). M-am gandit ca zilele acestea usturoiul este la mare cautare, mai ales ca iarna s-a instalat de-a binelea. Oare ce medicament mai bun si mai natural care sa ne protejeze de raceli am putea gasi decat usturoiul? :). Si ca sa avem o masa gata pregatita in mai putin de o ora, m-am gandit ca alaturi de acest pui sa adaug si o conserva de naut de la Sun Food si bine am facut caci a iesit o bunatate de mancare! 


Ingrediente:
1 conserva de naut SunFood 400g 
4 pulpe de pui intregi 
1 capatana usturoi
50 ml vin alb
2 lingurite paprika dulce
1 lingura turmeric
1/2 lingurita chimion
1 lingurita sumac
1/2 lingurita sare
piper


Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un castron incapator puneti pulpele de pui, adaugati toate condimentele, mai putin usturoiul si vinul alb.  Frecati pulpele de pui cu amestecul de condimente pana ce sunt complet acoperite. Puteti face acest lucru din timp, sa lasati puiul la marinat pentru 4-5 ore, sau puteti gati puiul imediat. 


Puneti pulpele de pui intr-o tava, turnati vinul alb


Iar peste pui puneti cateii de usturoi intregi, necuratati. Acoperiti tava cu folie alimentara si dati la cuptorul incins pentru 30 de minute. 


Dupa 30 de minute indepartati folia alimentara


Adaugati nautul scurs de apa si mai dati la cuptorul incins pentru 30 de minute. 


Scoateti puiul de la cuptor si bucurati-va de o delicioasa cina aromata


Garnisiti cu frunze proaspete de menta, sau patrunjel 


Serviti alaturi de o salata verde


Sau chiar alaturi de niste muraturi, as zice :)


 Oricum ati servi, eu zic ca va fi delicios! 


Enjoy!