Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 mai 2016

Placinte chinezesti cu carne




Dupa ce am postat reteta de Clatite chinezesti, revin cu cea de-a doua reteta, de aceasta data la categoria carne, cu care ma inscriu la concursul organizat de Electrolux, numit "Gateste cu Electrolux la Bucharest Gourmet Festival".  Reteta este una tot chinezeasca si am mai vorbit despre ea aici pe blog. Este un preparat clasic care se regaseste mai pe toate strazile din China si este foarte indragit de catre chinezi, asadar, poate fi considerat o mancare street food. 

Ingrediente (pentru 10 placinte):

pentru aluat:
350 g faina de grau
180 g apa calda
1 praf sare

pentru umplutura:
300 g carne de porc tocata
4 foi varza chinezeasca
4 fire de ceapa verde
1 bucata ghimbir de 5 cm
3 catei usturoi
3 lingurite amidon
3 lingurite sos de soia
2 lingurite otet de vin
2 lingurite vin de orez
2 lingurite ulei de susan
1 praf sare
1 praf piper

150 ml ulei pentru prajit

pentru sos:
2 linguri sos de soia
2 linguri otet de vin
1 lingurita ulei de susan
1 catel de usturoi



Pregatiti mai intai aluatul de placinte: intr-un bol cerneti faina amestecata  cu sarea si faceti o gropita in mijlocul ei. Turnati apa si incepeti sa amestecati usor pana ce toata apa este incorporata. Framantati timp de 5 minute pana ce obtineti un aluat neted. Puneti aluatul in bol, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l deoparte pentru 10 minute. 

Pregtatiti umplutura de carne: mai intai puneti la fiert o oala cu apa, cand apa a dat in clocot, adaugati foile de varza, stingeti focul si lasati varza la oparit in apa pentru 3 minute. Scoateti foile de varza, scurgeti-le bine de apa si tocati-le marunt. Puneti carnea de porc tocata intr-un bol,



 peste ea adaugati varza tocata, ceapa verde tocata, ghimbirul si usturoiul tocate marunt, apoi restul de ingrediente: amidonul, sosul de soia, vinul de orez, otetul de vin, uleiul de susan, sarea si piperul. Amestecati totul bine pana ce obtineti o pasta consistenta. 



 Scoateti aluatul din bol, mai framantati-l o data


rulati aluatul intr-un sul gros


din aluati rupeti bucati de marimea unui ou



pudrati planul de lucru cu putina faina, luati o prima bucata de aluat, aplatizati-o cu podul palmei


cu ajutorul unui sucitor formati un disc de aluat cu diametrul de 15 cm



in centrul discului de aluat puneti o lingura cu varf de umplutura


strangeti marginile aluatului ca pe o punguta


aveti grija sa sigilati bine marginile


intoarceti placinta cu incizatura in jos, aplatizati usor cu podul palmei, dupa care treceti usor sucitorul peste placinta si mai aplatizati-o putin.


intr-o tigaie incingeti uleiul si rumeniti placintele pe ambele parti


scoateti-le pe un servet de bucatarie pentru a scurge excesul de ulei


Pentru servit, le puteti taia in sferturi si le serviti alaturi de sos 


 se servesc fierbinti! 


Enjoy!

2 comentarii:

  1. Multumesc Andreea pentru reteta! Tocmai ce am descoperit blogul tau din intamplare cautand o mancare internationala si hop top am gasit reteta asta si chiar am executat-o. Ingredientele deja le aveam prin casa si nici nu am m-ai stat pe ganduri. Miroase atat de divin si atat de delicioase sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela! Ma bucur ca ne-am intalnit aici pe blog si iti multumesc mult ca mi-ai scris! Nici nu stii cat de fericita sunt ca ti-au placut aceste placinte! Si chinezii le mananca cu mare placere! Te mai astept aici si cu alte retete!Succes in toate! Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.