Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 19 martie 2016

Painici umplute cu naut si cartof dulce





Desi saptamana trecuta a fost o vreme mai rece, iata ca incepe sa se incalzeasca din nou, deci putem sa ne gandim iar la vreme frumoasa, picnicuri la iarba verde si mancare buna, bineinteles! :). Si ce am putea servi la iarba verde decat niste sandvisuri delicioase? M-am gandit la niste painici umplute cu muuulte legume. In aceasta situatie cele mai potrivite mi s-au parut pita, painicile acelea pufoase, goale pe dinauntru pe care atunci cand le tai in doua le poti umple cu diferite combinatii delicioase intocmai ca pe niste buzunarele. De data aceasta eu le-am umplut cu cartof dulce si naut minunat de la Sun Food. 

Ingrediente: 
1 cartof dulce
1 ardei gras rosu
3 catei usturoi
1 esalota rosie
1 lingurita sumac
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita ardei iute uscat
1/2 lingurita chimion
1 lingura ulei masline
sare
piper
4 bucati paine pita
4-5 foi salata

pentru sosul de iaurt:
200 g iaurt grecesc
1/2 legatura menta
1/2 legatura patrunjel
sare
piper



Pentru inceput incingeti uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, peste care adaugati usturoiul tocat marunt si ceapa rosie tocata marunt. Sotati pentru doua minute


Adaugati ardeiul gras tocat cubulete si cartoful dulce tocat cubulete


Sotati legumele pentru 15 minute pana ce sunt bine patrunse. 


Desfaceti conserva de naut, scurgeti nautul bine de apa si puneti-l in tigaie peste legume.


Condimentati cu boiaua dulce si sumacul. Rasniti boabele de coriandru impreuna cu ardeiul iute uscat si adaugati-le peste legume impreuna cu sare si piper dupa gust. 


Lasati pe foc pana ce tot lichidul scade si toate s-au amestecat foarte bine. 


Preparati sosul de iaurt: tocati marunt menta si patrunjelul. Intr-un bol adaugati iaurtul grecesc, puneti menta si patrunjelul, sare si piper, amestecati bine. 


Preparati painicile: taiati fiecare pita pe jumatate


desfaceti cate o jumatate de pita




puneti inauntrul ei o lingurita de sos de iaurt, intindeti bine sosul 


puneti cate o foaie de salata, apoi umplutura de naut si cartof dulce


pe deasupra inca o lingurita de sos de iaurt


 garnisiti cu frunzulite de patrunjel


Este o idee excelenta de picnic! Umplutura si sosul de iaurt le puteti prepara din timp, le depozitati in caserole, apoi separat frunze de salata si menta, iar asamblarea painicilor o puteti face foarte usor la picnic! :)


Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite-mi comentariu aici.