Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 martie 2016

Biscuiti cu zmeura, apa de trandafiri si ciocolata alba





Initial i-am numit biscuiti martisor pentru ca s-a intamplat sa iasa mai mult decat rosii :). Fiind biscuiti cu zmeura, m-am gandit sa le dau o nota usor roz, dar colorantul meu rosu s-a dovedit a fi mult prea puternic, asa ca am schimbat un pic datele problemei.
Ca si aspect, le puteti da ce forma doriti, eu am primit de la o buna prietena niste stampile speciale pentru biscuiti, si am zis ca e o ocazie buna sa le folosesc. Va asigur ca orice forma le-ati da, sunt la fel de deliciosi! Daca doriti o varianta mai sanatoasa, puteti renunta la colorant.




Ingrediente:

220 g faina
100 g unt 82% rece
100 g zahar
70 g zmeura liofilizata (uscata)
1 ou
1 lingura apa de trandafiri
1 praf sare
1 lingurita zahar vanilat
1 varf cutit colorant pudra rosu (optional)
1 lingurita extract de zmeura (optional)

pentru umplutura:
100 g ciocolata alba
1 lingurita unt




Intr-un robot de bucatarie puneti zmeura liofilizata si porniti blenderul cateva secunde pana ce obtineti o pudra de zmeura rosie. Optional puteti cerne pudra obtinuta pentru a indeparta semintele de zmeura. Peste zmeura turnati faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si colorantul pudra. Porniti blenderul pentru cateva secunde pentru a amesteca toate ingredientele. Peste ingrediente puneti untul rece taiat cubulete. Porniti din nou blenderul pentru cateva secunde pana ce obtineti o compozitie nisipoasa.
Adaugati apa de trandafiri si oul si porniti din nou blenderul cateva secunde pana ce aluatul incepe sa se lege putin.

Luati o folie alimentara, rasturnati aluatul pe folie si strangeti usor de capetele foliei pentru a compacta aluatul. Aplatizati aluatul pana obtineti un disc cu dimensiunea de 15 cm si dati la frigider pentru cel putin o ora.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Acoperiti tava aragazului cu hartie de copt. Scoateti din frigider aluatul si cu ajutorul unui sucitor intindeti o foaie cu grosimea de 5 mm. Decupati biscuitii cu diferite forme sau cu stampile, asezati-i pe hartia de copt. Dati tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana ce biscuitii incep si se rumenesc usor pe fund. Lasati-i sa se raceasca complet pe tava de copt.



 Pentru umplutura: intr-un castron mici puneti ciocolata impreuna cu untul si topiti la foc mic, amestecand incontinu pana ce ciocolata este topita si untul este incorporat. Omogenizati compozitia bine. Luati cate o lingura de ciocolata si intindeti pe toata suprafata de jos a  biscuitelui. Pe deasupra puneti un alt biscuite si apasati usor pentru a-i lipi intr-un sandvis.
Repetati operatiunea cu restul biscuitilor. Pentru ca ciocolata sa se intareasca mai repede, dati biscuitii 10 minute la frigider.




 Serviti cu pofta si cu drag sau daruiti-i celor dragi. Eu i-am pus in pungute mici si le-am legat cate un snur cu alb si rosu si i-am facut cadou cu ocazia martisorului :).


Enjoy!

6 comentarii:

  1. Buna Andreea, sant superbi biscuitii tai cred ca si gustul este pe masura!
    Unde ai gasit colorantul, tare imi place culoarea! Mariana O.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mariana! Este un colorant pudra pe care l-am primit de la o buna prietena acum ceva timp. Nu stiu sa-ti spun de unde l-a luat. Te pup!

      Ștergere
  2. o reteta de 10. doar ca se poate schimba colorantul cu putin suc de sfecla rosie care va da culoarea rosie naturala fara chimicale. o zi buna .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sucul de sfecla rosie modifica consistenta biscuitilor, in sensul ca aluatul ar fi prea hidratat si nu s-ar comporta bine la copt. Intr-un timp aveam pudra de sfecla rosie care ma ajuta mult. Cu prima ocazie am sa pregatesc biscuitii si cu pudra de sfecla. O zi buna si tie :).

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.