Biscuiti cu zmeura, apa de trandafiri si ciocolata alba





Initial i-am numit biscuiti martisor pentru ca s-a intamplat sa iasa mai mult decat rosii :). Fiind biscuiti cu zmeura, m-am gandit sa le dau o nota usor roz, dar colorantul meu rosu s-a dovedit a fi mult prea puternic, asa ca am schimbat un pic datele problemei.
Ca si aspect, le puteti da ce forma doriti, eu am primit de la o buna prietena niste stampile speciale pentru biscuiti, si am zis ca e o ocazie buna sa le folosesc. Va asigur ca orice forma le-ati da, sunt la fel de deliciosi! Daca doriti o varianta mai sanatoasa, puteti renunta la colorant.




Ingrediente:

220 g faina
100 g unt 82% rece
100 g zahar
70 g zmeura liofilizata (uscata)
1 ou
1 lingura apa de trandafiri
1 praf sare
1 lingurita zahar vanilat
1 varf cutit colorant pudra rosu (optional)
1 lingurita extract de zmeura (optional)

pentru umplutura:
100 g ciocolata alba
1 lingurita unt




Intr-un robot de bucatarie puneti zmeura liofilizata si porniti blenderul cateva secunde pana ce obtineti o pudra de zmeura rosie. Optional puteti cerne pudra obtinuta pentru a indeparta semintele de zmeura. Peste zmeura turnati faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si colorantul pudra. Porniti blenderul pentru cateva secunde pentru a amesteca toate ingredientele. Peste ingrediente puneti untul rece taiat cubulete. Porniti din nou blenderul pentru cateva secunde pana ce obtineti o compozitie nisipoasa.
Adaugati apa de trandafiri si oul si porniti din nou blenderul cateva secunde pana ce aluatul incepe sa se lege putin.

Luati o folie alimentara, rasturnati aluatul pe folie si strangeti usor de capetele foliei pentru a compacta aluatul. Aplatizati aluatul pana obtineti un disc cu dimensiunea de 15 cm si dati la frigider pentru cel putin o ora.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Acoperiti tava aragazului cu hartie de copt. Scoateti din frigider aluatul si cu ajutorul unui sucitor intindeti o foaie cu grosimea de 5 mm. Decupati biscuitii cu diferite forme sau cu stampile, asezati-i pe hartia de copt. Dati tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana ce biscuitii incep si se rumenesc usor pe fund. Lasati-i sa se raceasca complet pe tava de copt.



 Pentru umplutura: intr-un castron mici puneti ciocolata impreuna cu untul si topiti la foc mic, amestecand incontinu pana ce ciocolata este topita si untul este incorporat. Omogenizati compozitia bine. Luati cate o lingura de ciocolata si intindeti pe toata suprafata de jos a  biscuitelui. Pe deasupra puneti un alt biscuite si apasati usor pentru a-i lipi intr-un sandvis.
Repetati operatiunea cu restul biscuitilor. Pentru ca ciocolata sa se intareasca mai repede, dati biscuitii 10 minute la frigider.




 Serviti cu pofta si cu drag sau daruiti-i celor dragi. Eu i-am pus in pungute mici si le-am legat cate un snur cu alb si rosu si i-am facut cadou cu ocazia martisorului :).


Enjoy!