Bruschette cu naut, spanac si rosii





Pentru ca mai e ceva timp pana vine vara impreuna cu toate aromele ei minunate, cu fructe si legume proaspete, mai ales cu rosii coapte si delicioase, m-am decis sa incerc o reteta noua de bruschette. Bune foc, traznaile astea! Foarte rapide, sanatoase, delicioase, vegane, de post si versatile rau! :). Ah, sa va mai zic ca nici macar nu e nevoie sa incingeti cuptorul, da? Deci vor merge perfect si la vara cand nu veti avea chef de prea multa treaba in bucatarie :). 
Insa una peste alta, nici sa nu va treaca prin cap sa faceti aceste bruschette daca nu aveti la indemana o conserva de naut! Si va recomand cu drag conserva de naut de la Sunfood! 
Dupa cum am mai spus, nautul asta este special si minunat in acelasi timp! Pe langa efectele benefice pe care le are asupra corpului nostru, acest naut este conservat perfect! Bobitele de naut de la SunFood sunt fierte atat cat trebuie, sunt intregi, sanatoase si delicioase! Ele stau frumos in conserva intr-o solutie de apa si sare, nimic altceva! Deci mai natural de atat nu se poate! 


Asadar, v-am dat toate motivele posibile pentru care sa pregatiti si voi dragutele astea de bruschette. Pe scurt, ce sa va spun despre ele? Sunt speciale pentru ca le-am aromatizat cu paprika afumata si sumac turcesc! O incantare! Spanacul este foarte putin preparat, iar rosiile usor prajite in tigaie dau o savoare aparte! Pentru o nota crocanta si cu gust de nuca, am adaugat si niste caju. 
O sa va placa mult!

Ingrediente:

1 conserva naut Sunfood 400 g
100 g frunze spanac tanar
1 mana rosii cherry +1 lingurita ulei masline
70 g caju crud
1 lingura ulei de masline
2 catei usturoi
1/2 lingurita paprika afumata
1 lingurita sumac 
1 praf sare
piper dupa gust

si

5-6 felii de paine bagheta
1 lingura ulei de masline



Intr-o tigaie mica picurati cateva picaturi de ulei, incingeti bine tigaia si adaugati nucile caju. Amestecati totul bine si lasati nucile sa se prajeasca usor, avand grija sa nu se arda. Scoateti nucile caju prajite pe o farfurie si lasati-le deoparte. 

In aceeasi tigaita mica incingeti lingurita de ulei de masline, adaugati rosiile cherry. Scuturati tigaia din cand in cand pentru ca rosiile sa se roteasca pe toate partile in timp ce se coc la foc iute. Intreaga operatiune dureaza cam 3-4 minute.



 Ideea este sa sotam usor rosiile, astfel incat sa capete un aspect de "parlit", sa se gateasca la exterior, fara a le lasa sa se dezintegreze. Dupa ce sunt gata, dati tigaia la o parte si pastrati rosiile la loc cald. 



Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Sotati cateva secunde pana ce usturoiul capata un miros placut, avand grija sa nu il ardeti. 



Adaugati paprika afumata si sumacul si amestecati rapid pana ce toate se imbina si se gatesc usor, maxim 1 minut.


Adaugati spanacul baby si nautul bine scurs de apa. 


Sotati totul pana ce spanacul se inmoaie, potriviti de sare si piper. Gustati si vedeti daca va convine asezonarea, in acest moment mai puteti adauga putin sumac sau paprika afumata. 


Adaugati rosiile cherry gatite si nucile caju


Luati tigaia de pe foc si amestecati totul usor. 


Intr-o alta tigaie incingeti uleiul de masline, adaugati feliile de paine si lasati-le sa se prajeasca usor pe ambele parti. 


serviti amestecul de naut peste feliile de paine crocante


O explozie de arome


rosii moi si suculente, naut delicios, spanac sanatos, caju crocant


 iar paprika afumata si sumacul dau o savoare minunata acestor bruschette


Enjoy!

Etichete: