Hummus cu roșii uscate






Hummus-ul este una dintre gustarile mele preferate! Imi place atat de mult, incat l-as putea servi oricand, la micul dejun, la pranz sau chiar la cina. Merge perfect si la o masa cu prietenii sau ca gustare la servici, in parc sau acasa. Este o sursa excelenta de fibre, vitamine, acid folic, proteine si minerale datorita nautului din continutul sau. Nautul imbunatateste digestia si scade nivelul colesterolului rau din sange, in plus, este hranitor si satios. Desi are un gust neutru, il putem imbogati cu diferite ingrediente, dandu-i arome minunate si savuroase. 
Sunt sigura ca deja stiti faptul ca Sun Food si-a marit colectia de conserve odata cu venirea conservei de naut 400 g. Ceea ce imi place si mai mult la conserva Sun Food este faptul ca ea nu contine decat apa, naut si sare, spre deosebire de alte conserve care aveau in compozitie si acid citric, fapt ce dadea nautului un gust foarte acru si ciudat. 



Pentru astazi eu am ales sa fac hummus cu rosii uscate, pentru ca ador rosiile preparate in acest fel si pentru ca formeaza o echipa minunata impreuna cu nautul! :).  Va sfatuiesc sa folositi rosii uscate la borcan, care au si ulei de masline si condimente. Sunt mult mai aromate, cu o textura minunata si se comporta foarte bine atunci cand le maruntim in robot. Eu am desfacut un borcanel de rosii uscate preparate de mine asta vara, conservate in ulei de masline impreuna cu usturoi si ardei iute uscat.
Oricum ar fi, gustul il puteti asezona voi dupa cum va place, la final, va asigur ca va iesi un hummus fenomenal! :)

Ingrediente:

1 conserva naut boabe Sun Food 400 g
2 linguri pasta tahina
7-8 rosii uscate si condimentate (cu oregano si busuioc)
60 ml ulei de masline  sau uleiul de la rosiile uscate
1 catel de usturoi
1 ardei iute mic uscat
70 ml apa
sare
piper



Intr-un robot de bucatarie, punem toate ingredientele mentionate. 
Pornim robotul pentru 2 minute pana obtinem o pasta fina.


In functie de calitatea rosiilor, e posibil sa obtineti o pasta mai groasa, caz in care puteti sa mai adaugati putina apa. 
De asemenea, mai puteti pulsa robotul cateva secunde in plus, pentru a obtine o pasta foarte fina. Eu mi-am dorit un hummus usor granulat. 


Puneti hummus-ul intr-un castronel, faceti cateva adancituri in el cu ajutorul unei linguri 


picurati cateva picaturi de ulei de masline




 serviti cu lipii calde facute in casa


Bun rau! :)


Enjoy! 

Etichete: