Paste cu dovlecei, mazare si menta (fara gluten)




A doua reteta din categoria preparatelor fara gluten, dupa Pancakes cu lamaie si afine, sunt aceste paste, bineinteles, fara gluten!. De cand am primit produsele de la Ruxandra, autoarea blogului Gourmandelle si Dr. Schar, am fost tare curioasa sa vad cum sunt la gust si cum se comporta la gatit. Au o textura tare interesanta! Seamana oarecum la textura cu pastele din faina integrala. 
M-am gandit sa dau acestor paste o tenta proaspata, delicata si placuta. Iata-le!

Ingrediente:

1 dovlecel mediu
100 g mazare congelata
150 g Spaghete fara gluten Dr. Schar
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
50 g parmezan
frunze proaspete de menta
sare 
piper



Puneti pe foc o oala mare cu apa si sare. Aduceti apa la punctul de fierbere, puneti in ea spaghetele fara gluten si fierbeti-le pana devin moi, in jur de 14 minute. 


Intr-o tigaie turnati uleiul de masline, adaugati usturoiul tocat marunt si caliti pret de cateva secunde. Adaugati dovlcelul taiat feliute subtiri, mai caliti pana ce dovlecelul se inmoaie usor si se rumeneste. Adaugati mazarea congelata.


Mai caliti totul pret de cateva secunde pana ce mazarea este patrunsa si gatita bine. Potriviti de sare si piper. Adaugati parmezanul ras si cateva linguri din apa in care au fiert pastele, pentru a forma un sos delicios. 


Adaugati frunzele de menta si pastele fierte, amestecati totul usor. La sfarsit mai adaugati in fir subtire ulei de masline


Serviti fierbinte



Garnisiti farfuria cu aschii de parmezan si menta proaspata


Eventual mai picurati un pic de ulei de masline



Buuune! :)