Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 ianuarie 2014

Chocolate chip cookies



Atat de bune incat pot crea dependenta! Va spun sincer ca eu una nu sunt fan ciocolata, insa uneori cand pofta de dulce te invinge, aceste cookies te vindeca de orice boala (la cap, evident! :)) ) si te fac un om fericit :). Si la un astfel de cookie nu pot servi decat o cafea mare cu lapte, fara zahar. Oh, the joy! 
Ah, ce n-as da sa pot gusta o ciocolatosenie d-asta chiar acum! Cu gandul la bunatatea gustului acela, va las si voua reteta, ca poate va loveste si pe voi intr-o zi pofta de dulce (muaahhhaaa!!)

120 g ciocolata neagra 70% 
30 g unt
100 g zahar alb
100 g zahar brun
2 oua 
50 g cacao
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita cafea instant
2 lingurite zahar vanilat
1 praf sare
150 g picaturi de ciocolata neagra

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Topiti pe baie de abur ciocolata neagra impreuna cu untul si cafeua instant, lasati cateva minute sa se racoreasca. Intr-un bol mic amestecati faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea, lasati deoparte.





Intr-un bol mai mare mixati ouale cu zaharul alb, zaharul brun si zaharul vanilat timp de 2 minute. Turnati ciocolata in amestecul de oua si amestecati cu un tel. Adaugati amestecul de faina si cacao peste si amestecati usor cu o spatula. Trebuie sa obtineti un amestec lipicios. La sfarsit incorporati 100 g picaturi de ciocolata. 

In tava mare a cuptorului asezati o hartie de copt. Puneti cate o lingura din compozitie, iar pe deasupra presarati in mod egal cele 50 g de picaturi de ciocolata. 



Dati tava la cuptorul incins pentru 10-12 minute. Veti observa ca la inceput fursecurile se for umfla usor si vor avea o suprafata neteda. Insa dupa ce vor fi gata si le veti scoate din cuptor, vor incepe sa se crape capatand astfel un aspect "rustic" :).

Transferati fursecurile pe un gratar de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet. (voi care aveti rabdare sa se raceasca! cine n-are rabdare, atunci sa sufle cu putere! :) 




Enjoy!

10 comentarii:

  1. Un deliciu, mai pot sa zic altceva? poate doar ca as vrea sa am acum pe masa vre-o duzina de fursecuri ca sa-mi potolesc pofta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa mi-as dori si eu cateodata, o duzina intreaga! Dar sa stii ca 1-2 fursecuri d-astea sunt de ajuns si te satura, la cata cioco au in ele....:)

      Ștergere
  2. eu sunt fan ciocolata, de aceea pot intelege cum cineva poate cadea in patima ei :))
    nu pot sa nu remarc frumusetea de tava, e absolut adorabila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina si mie mi-a placut mult tava aia! Am primit-o cadou de la un coleg pe care il servesc din cand in cand cu cookies d-astia :).

      Ștergere
  3. la cat de crocante si apetisante arata sigur creeaza dependenta..super delicioase :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurica, atunci cand sunt calde, sunt moi ca si prajiturile negrese, iar atunci cand se racesc, sunt crocante si fragede, ca si cum ai manca ciocolata. Chiar ca sunt bune. Pup!

      Ștergere
  4. Hmmmmmmm....minunate ! Cam cate bucati ies pe dimensiunea pe care spui tu sa le intindem(cat sa nu fie nici prea mari , nici prea mici) din aceasta cantitate ?
    Multumesc.Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, eu le-am facut mai mari, adica am pus cam o lingura cu varf si mi-au iesit vreo 12 bucati. Daca le faci mai mici, ies mai multe :). Spor!

      Ștergere
  5. Cat de bine arata! Cafeaua e facuta si mi-ar prinde bine niste cookies pe langa ea. Daca si astea creeaza dependenta ca snickerdoodles .... nu stiu ce ma fac ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marga, sa stii ca uneori cred ca acesti biscuitei sunt chiar mai buni decat snickerdoodles. Pentru ca pe aceia ii pregatesc in perioada Craciunului, insa pe ciocolatoseniile astea le pot face in orice perioada a anului..de unde si dependenta asta pentru cioco ...:).

      Ștergere

Trimite-mi comentariu aici.