Cornulețe cu nuci



Dragii mei, dupa cum promiteam ieri, postez o reteta de cornulete cu nuci, preferatele mele forever! Despre aceste cornulete nu am decat cuvinte de lauda, bineinteles! Sunt atat de moi si pufoase atunci cand sunt calde, incat se topesc in gura aproape instantaneu! Iar dupa cateva ore, cand se mai racesc, incep si se intaresc si se fac parca mai bune si mai crocante. Ideea e ca sunt atat de bune incat nu stiu daca veti apuca sa testati si parte de "crocant" :), eu una banuiesc ca va veti alege numai cu partea de la cornulete moi si atata :). Dar una peste alta, eu zic ca aveti tot timpul din lume astfel incat sa tot incercati reteta pana vedeti daca ajungeti sa nu le mancati pe toate si sa gustati din ele si crocante :))

250 g unt
200 g smantana
2 galbenusuri ou
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
500 g faina
pentru umplutura:

250 g miez nuca
50 g zahar
2 albusuri ou
zahar pudra pentru pudrat


Intr-un castron puneti untul moale la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si sarea. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati samntana si amestecati din nou. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt pana obtineti un aluat fin care nu se lipeste de maini. Inveliti aluatul intr-o folie de bucatarie si dati aluatul la frigider pentru 1 ora sau peste noapte. 


Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Puneti nucile intr-o tava si dati tava la cuptor pentru 7 minute pana ce capata un miros placut. Lasati nucile sa se raceasca, dupa care curatati-le de pielite. Intr-un robot de bucatarie maruntiti nucile. Mixati la viteza medie albusurile de ou pana obtineti o compozitie pufoasa, adaugati treptat zaharul si mai mixati pana ce obtineti o compozitie tare si lucioasa. 



Adaugati nucile maruntite si amestecati cu ajutorul unei linguri. 


 Impartiti aluatul in 5 parti egale. Intindeti o foaie de aluat si decupati din ea cu ajutorul unei farfurii un cerc cu diametrul de 25 cm. 


Taiati discul de aluat in 8 parti egale. La baza fiecarui triunghi format puneti cate o lingurita din umplutura de nuci.


rulati cornuletele si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Repetati operatiunea cu restul de aluat. 


Dati tava cu cornulete la cuptorul incins pentru 12-15 minute.


Scoateti cornuletele pe un platou si imediat, cat sunt fierbinti pudrati-le cu zahar pudra din belsug


Bucurati-va de ele si de aroma minunata a nucilor.




 Merg foarte bine alaturi de o cafea 



sau o cana de lapte


sper sa le faceti pentru dimineata de Craciun caci sunt minunate!


Enjoy!