Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 iunie 2013

Tort de înghețată cu căpșune




Asa cum am promis, dedic acest tort de inghetata cu capsune tie, proaspat mamica, Delia D :). Sper sa-ti placa! Insa nu in ultimul rand, acest tort este si pentru voi, cei care ma cititi :). Este un tort tare usor de facut, placut la gust, aromat si taaare racoros! Am optat pentru un blat simplu, pufos si delicat. Iar cat despre inghetata...este delicioasa si foarte usor de facut. Este chiar minunata inghetata cu iaurt care se face intr-un minut! Despre ea am vorbit AICI

Pentru blat (diametrul 20-22cm)

2 oua
125 g zahar
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
zahar vanilat

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un castron, amestecati faina, praful de copt si sarea, lasati deoparte. Intr-un alt castron puneti ouale, zaharul si zaharul vanilat (in poza se vede numai un ou, si fff putin din al doilea :) ). Amestecati bine de tot ouale impreuna cu zaharul pana ce obtineti o compozitie albicioasa. 


Adaugati amestecul de faina, sare si praf de copt, incorporati usor cu telul.


Turnati compozitia in tava de copt cu diametrul de 20-22 cm , unsa in prealabil cu unt. Dati forma la cuptorul incins, pentru 30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei pentru 15 minute, dupa care il scoateti din forma si il lasati sa se raceasca complet. 


Pentru inghetata:

400 g capsune congelate (nu dezghetate, nu proaspete!)
200 g capsune proaspete
300 g iaurt grecesc (10% grasime)
150 g zahar pudra
zahar vanilat

Pentru topping:

50 g ciocolata alba
capsune proaspete
menta


Montati blatul in inelul de tort direct pe platoul de servit (blatul meu a facut un pic de calota, asa ca am taiat-o cu cutitul :) )


Intr-un blender incapator, puneti capsunele congelate, iaurtul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixati la viteza maxima timp de 1 minut pana ce obtineti o inghetata cremoasa si delicioasa. 


Spalati si curatati capsunele proaspete, tocati-le bucati mici si adaugati-le peste compozitia de inghetata.


amestecati totul usor, turnati compozitia peste blat si dati platoul cu totul la congelator pentru minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte.


Scoateti platoul din congelator, lasati-l 5 minute la temperatura camerei, apoi cu grija demontati inelul formei. Veti obtine tortul de inghetata.


 optional, puteti trasa linii de ciocolata alba. Intr-o punguta, topiti 50 g ciocolata alba. Strangeti toata ciocolata topita intr-un colt al pungutei, taiati foarte putin punguta. Imediat trasati linii peste tort. Pentru ca tortul este inghetat, iar ciocolata este calda si curgatoare, veti observa ca ciocolata se va intari instantaneu pe tort. :)


Ca sa puteti monta si capsunele, treceti-le pe o parte prin ciocolata alba si "lipiti-le" de grilajul de ciocolata alba.


 Serviti tortul imediat, sau dati-l din nou la congelator pana cand il serviti


Inainte de a-l servi, lasati-l la temperatura camerei pentru 10 minute, 


dupa care taiati felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte




ornati cu frunze proaspete de menta, eventual :)


felii dulci, delicate si racoroase :)



Enjoy!

25 de comentarii:

  1. Cât de bine poate să arate! L-am admirat și pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat Andrea, foto frumoase de tot, bravo!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vica, te pup! Ma bucur mult ca iti plac pozele! :*

      Ștergere
  3. This strawberry ice cream looks gorgeous! Beautiful clicks as always :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ann, thanks for stopping by! :) Hugs and kisses! :)

      Ștergere
  4. cat de bun poate fi, de aspect nici nu mai zic...yami :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, se face atat de usor tortul asta! Neaparat sa-l incerci!

      Ștergere
  5. Arata atat de bine ! il mananci cu ochii nu alta...iar felul in care ai reusit sa-l scoti in evidenta este grozav,felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia, saru'mana! Ma bucur mult ca iti place! As fi vrut sa fi facut poze mai bune. Pup cu drag!

      Ștergere
  6. Arata atat de bine ! iti vine sa-l mananci cu ochii...iar felul in care ai reusit sa-l scoti in evidenta este grozav, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  7. wow, salivez nu gluma!! Felicitari, faci niste deserturi speciale! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, tu ai niste deserturi minunate! Abia astept sa incerc si eu ceva de la tine. Am atatea chestii pe care as dori sa le fac si uite, ca nu mai apuc. Pup cu drag! :*

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Saru'mana, Laura! Ma bucur mult ca-ti place!

      Ștergere
  9. Multumesc, Andruska! Tortul arata super si cu siguranta este foarte gustos. O sa-l incerc si eu. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deliuta, pup! Sa-mi zici cum ti-a iesit! Eu zic ca o sa va placa! Pup pe toti 4! :)

      Ștergere
  10. Felicitari, arata demential!!!
    Am niste intrebari pt tine: Daca folosesc faina integrala are ceva? Si as vrea sa-l fac cu mure...ca nu prea se mai gasesc capsune...cred ca iese la fel de ok,nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Elena! Cu faina integrala nu am incercat, banuiesc ca o sa iasa blatul, insa probabil ca va fi un pic mai tare si nu asa pufos. Cu mure, imi inchipui ca va iesi o nebunie! Nu uita sa congelezi murele mai intai :). Apropo de torturi cu mure, mi-am adus aminte si de tortul acesta pe care l-am facut acum ceva timp. Este delicios, insa nu asa racoros ca acesta cu inghetata :). Uite aici:http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2011/10/tort-cu-mure-si-alune-de-padure.html. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. A...si inca o intrebare :) Pot sa pun compozitia de blat pe foaie de copt, adica fara sa ung tava cu unt/ulei? Mersi inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  13. Avand in vedere ca este un blat de tip pandispan si nu are grasime in compozitie, te-as sfatui sa ungi tava macar pe margini ca sa nu se lipeasca blatul. Foaie de copt, eu pun intotdeauna ca sa nu am surprize, insa tai foaia exact cat diametrul tavii, pentru ca aluatul sa nu ia forma "sifonata" de la foaie. Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pana la urma l-am facut cu capsune, si am folosit foaie de copt..intr-adevar a luat o forma ciudatica de la foaie...dar sunt sigura ca o sa se manance si asa. Unde se pastreaza, la frigider sau la congelator? Ms inca o data :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca te referi la blat, eu l-am tinut invelit in folie la temperatura camerei, dupa ce s-a racit complet, dar l-am transformat in tort imediat. Insa pentru ca este cald afara, te-as sfatui sa nu-l tii la temperatura camerei mai mult de o zi si sa-l folosesti dupa aceea. Dupa ce ai pus inghetata peste el, pune-l imediat la congelator, caci altfel inghetata se va topi si il va inmuia prea tare. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. buna,inca un tort delicios din partea ta,il voi prepara cu mure(anul acesta e prima recolta,din gradina).acum imi cer scuze pentru ce voi scrie in continuare dar as vrea sa stiu daca vei mai prezenta reteta de la tortul cu pudra de hibiscus si capsuni,arata asa de bine si as vrea sa incerc sa il fac.
    iti multumesc mult pentru retetele delicioase si imi cer scuze din nou,mai ales daca ai scris deja reteta si eu,cumva,nu am ochit-o inca.
    izabela

    RăspundețiȘtergere
  17. Cat de bine arata :d abia astept sa il incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.