Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 mai 2013

Tort cu ananas. Happy Birthday, little blog!




Dragul meu blog,
 de 3 ani de zile incoace te ingrijesc si te cresc cu cea mai mare dragoste. Inca de cand ti-am dat nastere, am simtit acel fior de pasiune care mi-a strabatut inima. Mi-am dorit sa fii unic, sa nu mai existe altul ca tine, sa cresti mare si frumos, sa ajuti pe ceilalti, sa primesti sfaturi si sa dai sfaturi, sa aduci bucurii si impliniri tuturor celor care te vor vizita.  Te-am pretuit si te-am crescut asa cum am stiut eu mai bine. Stiu ca uneori te-am mai neglijat, insa timpul nu mi-a permis sa ma ocup de tine asa cum mi-as fi dorit. Poate am mai facut unele greseli in ceea ce te priveste, insa sper ca de acum incolo voi fi o mamica mai buna pentru tine. 

Cu acestea fiind zise, dragul meu, iti urez un sincer "La multi ani!" . 

Eu, mamica ta, Andreea. :)


Iar voi, cei care ne citititi, va multumim ca ne sunteti alaturi, ca ne sustineti, ca ne scrieti comentarii si ca gatiti alaturi de noi. Va multumim pentru tot si va asteptam oricand, cu bratele deschise, cu o vorba buna, cu un bol de taitei calzi si cu o prajiturica delicioasa. 

Pentru ca astazi este o zi speciala, va servesc cu o feliuta din tortul nostru, un tort simplu, dar fin si delicat. Tort de ananas.

Ingrediente pt blat cu diametrul de 18 cm:

250g unt moale
200 g zahar
4 oua
125 g faina
125 g amidon
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
zahar vanilat
1 praf sare


Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. 
Intr-un bol amestecati faina impreuna cu amidonul, sarea si praful de copt. Lasati deoparte. Intr-un castron amestecati untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugati coaja rasa de lamaie, dupa care amestecul de faina,k amidon si praf de copt.


ungeti bine cu unt o tava cu diametrul de 18 cm, turnati jumatate din compozitie in ea si nivelati bine. Dati tava la cuptor pentru 35 de minute. Scoateti blatul din tava si lasati-l sa se raceasca complet. Repetati operatiunea si pentru partea a doua de compozitie.


 veti obtine doua blaturi de tort pe care le taiati pe fiecare in doua. In total, veti avea 4 felii de tort. 


pentru crema:
2 cutii compot de ananas Sun Food (800 g in total)
450 g mascarpone
4 linguri zahar pudra
zahar vanilat
250 ml frisca lichida 35% grasime


Intr-un bol incapator amestecati mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Separat intr-un bol mixati frisca pana obtineti o compozitie care se tine bine de tel. Incorporati frisca in amestecul de crema mascarpone. 


Scurgeti bine de tot feliile de ananas, dupa care maruntiti-le intr-un blender. NU aruncati siropul! Turnati ananasul maruntit intr-o sita si scurgeti din nou. Veti fi uimiti sa constatati cat sirop inca mai puteti scoate si cat de putin ananas a mai ramas de fapt! Scurgeti ananasul foarte bine, dupa care puneti-l in crema de mascarpone. Amestecati usor. 


Pentru sirop:
150 ml sirop din compotul de ananas
50 ml rom de buna calitate
3 linguri zahar pudra (optional)
zahar vanilat
Intr-un bol amestecati toate ingredientele, avand grija sa topiti tot zaharul. Lasati deoparte.

Montati tortul:

Insiropati cu sirop prima foaie de blat, dupa care asezati-o pe platoul de servit. Puneti 3 linguri din crema de mascarpone si ananas. Asezati a doua felie de blat insiropata, dupa care puneti din nou crema de mascarpone. Continuati in acelasi fel cu celelalte doua felii de blat, pe care le insiropati si cu restul de crema.

Pentru decor:
250 ml frisca lichida
floricele din pasta de zahar
2 linguri fistic tocat

Mixati bine de tot frisca lichida pana obtineti o compozitie care se tine bine pe tel.  Imbracati tortul si nivelati cat de bine puteti. Dati tortul la frigider pentru cateva ore bune. 


Pentur decor eu am facut aceste floricele din pasta de zahar pe care le-am taiat cu decupatoare, iar in centrul lor am lipit niste bombonele pentru decor. 


ATENTIE: in contact cu frisca, pasta de zahar se va topi foarte repede, in cel mai bun caz in cateva ore. La mine floricelele au rezistat pe tort cam 10 ore, fara sa se topeasca. Daca va hotarati sa folositi, ca si mine,  floricele din pasta de zahar, va sfatuiesc sa le asezati pe tort cu 30 de minute inainte sa-l serviti. Altfel riscati sa se topeasca. 


Pentru ca mi s-a parut ca tortul este prea alb si parca fara viata, am "aruncat" pe deasupra si pe laturi fistic tocat. Eu zic ca i-a schimbat total look-ul :). 



 si cam asta a fost si povestea tortului meu cu ananas




 un tort fin si delicat, aromat si tare gustos



 Asa cum v-am promis, iata si feliuta


Cate o feliuta generoasa pentru voi


Sa fiti iubiti! :)



Enjoy! 

27 de comentarii:

  1. :) LA MULTI ANI !!! Blogule:) Andreea,este superb tortul.cred ca este si foarte bun,faci o munca minunata.Mie m-i se pare printre cele mai reusite bloguri.Imi pare rau ca nu pot posta(nu stiu cum) decat cu anonim,dar contul meu pe f.b. este Cornelia Crisan.Inca odata felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani! Să-ți crească mare blogul și să-ți aducă multe, multe bucurii! Cât despre tort, să știi că fur și eu din el o felie! Îmi place mult ananasul :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata de vis! La multi ani deliciosi, plini de inspiratie si savoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani fericiti puiului tau, Andreea! Si mamei, sa il poata creste sanatoasa :)
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani frumosi blogule!! Iti doresc sa ai parte de retete delicioase si minunate ca si pana acum!!
    P.S. Tortul e splendid!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani si la cat mai multe satisfactii!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani inspirati, Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani!Sa-ti traiasca si sa te bucuri de blog cat mai mult:)

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Andreea si sa-mi voie te rog sa-ti multumesc in primul rand pentru retetele tale minunate (nici macar nu mai stiu numarul celor pe care le-am tot incercat) iar in al doilea rand pentru existenta blogului meu (poate ca 80% din treaba asta ti se datoreaza!). As avea multe sa iti spun dar ma voi limita la multumiri si felicitari pentru ca ai un blog cu adevarat unic! Te pup, iti doresc succes in continuare si ramai bloggerul meu de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani! Arata foarte bine tortul. De unde ai luat fistic asa de verde si frumos?

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani de aici incolos si cat mai multe retete apetisante!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani si multe retete pline de inspiratie, ca si pana acum! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani blog frumos! La cat mai multe imagini frumoase, retete delicioase si aventuri culinare povestite cu drag ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Un blog excptional, cu retete una si-una ! La Multi Ani !

    RăspundețiȘtergere
  15. Mamica Andreea, ii doresc "copilasului" tau multi ani de acum inainte, iar tie multa sanatate si inspiratie in bucatarie!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragalas de tot, simplu si delicios. Si o decoratie care as reusi-o si eu!!! Merci mult de inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani blogului tau! Delicios tort.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumim de feliuta. :)
    La Multi Ani si multi fani. Felicitari ptr tot ce faci, Andreea :*
    Esti minunata. Sa fi iubita.

    (am facut ptr a nustiucata oara galustele tale chinezesti. sunt o curiozitate ptr toti cei carora le vorbesc de ele.)

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani, cu multe retete delicioase in continuare! Tortul arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani blogului tau frumos! Minunat arata tortul si da verdele acela l-a facut mult mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  21. O ocazie care se merita serbata cu artificii si sampanie!
    Faci o treaba minunata, ai adus atat de multa bucurie in casa mea :D
    Adica in burticile nazdravanilor mei :D
    Te imbratisez cu drag, poate poate capat si eu o faramita din bunaciunea ta de tort!!!!!!!
    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani, bine ca scriu si nu trebuie sa vorbesc, inghit in sec...pozele sunt superbe

    RăspundețiȘtergere
  23. La multi ani blogului tau!!!
    Minunat tortul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ciao Andreea and greetings from California! First of all, HAPPY BIRTHDAY to your blog.You have a happy blog. Your pineapple cake looks so delicious. As we say here in California, "it looks bomb". Chinese food is very popular in California, especially here in San Francisco. Bravo, Andreea!
    I write a blog about food but with my reflections on relationships. Please stop by and visit. Maybe follow. That would be cool.

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.