Orez cu lapte si afine




Atunci cand incepe vremea rece intotdeauna simt nevoia sa mananc ceva cald...o supa mai groasa, o tocana de legume, sau un dulce parfumat, fructat si savuros. Desi am facut acest desert acum ceva timp, cand caldurile patronau la noi in tara, tin neaparat sa-l fac din nou, mai ales ca am mai gasit prin piata afine. Si de data aceasta, chiar il voi servi cald. Este banalul orez cu lapte, dar cand te gandesti ca este de fapt un orez cu lapte dulce, aromat cu pastaie de vanilie si coaja de lamaie, si afine acrisoare care se sparg in gura printre orezul cu lapte cremos...:) In plus, acest desert este perfect si pentru copilasii mici si mofturosi! Ah, si ca tot vorbeam de afine, mi-am adus aminte de minunatele Scones cu afine pe care le gasiti AICI.




Avem nevoie de:
100 g orez cu bobul rotund
200 ml apa
200 ml lapte gras
75 g zahar alb
coaja de la 1 lamaie
1 pastaie vanilie
1 ceasca afine

Spalati orezul bine de tot in 3 ape. 


Puneti-l intr-o craticioara impreuna cu apa si lasati-l sa fiarba. Dupa ce apa da in clocot, dati aragazul pe treapta mediu spre mic si lasati sa fiarba incet pana ce apa scade (in jur de 15 minute), amestecand din cand  in cand sa nu se prinda de fundul craticioarei. 



Turnati laptele peste orez, impreuna cu pastaia de vanilie despicata, mai lasati sa fiarba in jur de 15 minute. 


Adaugati zaharul si coaja de lamaie, amestecand foarte des. Mai lasati la fiert pana ajungeti la consistenta dorita. 


La sfarsit adaugati afinele si amestecati usor in compozitie avand grija sa nu spargeti bobitele de afine. 


In contact cu orezul fierbinte, afinele se vor inmuia usor si vor deveni mai moi. 


Turnati orezul cu lapte in boluri si garnisiti cu meta proaspata.


Luati inghitituri mici...


pline de savoare


 si culoare





Serviti cu mare drag si placere!

Etichete: