Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 iulie 2012

Tartă cu cireșe și mascarpone



Pentru cine nu s-a saturat inca de cirese si tot mai gaseste pe la piata minunatele astea fructe, iata inca o idee de desert buuun si tare rapid! Am facut tarta asta acum ceva timp, si daca mai gasesc cateva cirese, o repet caci a fost tare buna! Daca totusi nu mai gasiti cirese, nu disperati! Puteti inlocui ciresele cu orice alte fructe, iese la fel de buna. 

Ne trebuiesc urmatoarele (tarta cu diametrul de 24 de cm) :

pentru blat:

2 oua
100 faina
100 g zahar alb
150 g alune de padure curatate de coaja
50 ml ulei
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare

pentru insiropat:
50 ml apa
2 linguri zahar
1 lingurita extract vanilie
50 ml cognac de buna calitate

pentru topping:
250 g cirese
250 g mascarpone
75 g zahar pudra
200 ml frisca lichida (32% grasime)
1/2 lingurita extract vanilie


incingem cuptorul la 180 grade C, punem alunele intr-o tava si le dam la cuptor pentru 5 minute pana capata un miros placut. Le lasam sa se raceasca complet. Daca aveti prin casa alune de padure deja prajite, atunci nu le mai puneti in cuptor. Ideea e sa fie albe, nu cu coaja ca sa obtinem un blat alb. 


le punem intr-un robot de bucatarie si le macinam marunt. Intr-un castron amestecam faina, praful de copt, sarea si alunele de padure  macinate si lasam deoparte


Intr-un castron batem foarte bine cele doua oua intregi  impreuna cu zaharul pana ce ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam in fir subtire uleiul, amestecand incontinuu. 


 Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unui tel incorporam usor amestecul de faina si alune de padure


Ungem forma de tarta cu ulei si tapetam fundul ei cu hartie de copt


 Dam tava la cuptor pentru 25 de minute si facem testul cu scobitoarea. Vom obtine un blat nu foarte inalt pe care il lasam 15 minute in tava sa se raceasca usor, dupa care il scoatem si il transferam pe un gratar de bucatarie unde se va raci complet. 

 Pregatim siropul: intr-un ibric fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa usor, dupa care lasam sa se raceasca complet. Adaugam extractul te vanilie si cognac-ul. Lasam ibricul deoparte

 Spalam ciresele si le curatam de codite si samburi. Taiem fiecare cireasa pe din doua. Pastram cam 15 cirese intregi si frumoase pentru decor. 


cu ajutorul unei furculite intepam blatul de tarta din loc in loc


insiropam blatul de tarta cu siropul format mai devreme, ajutandu-ne de o pensula de silicon


intr-un castron mixam frisca lichida pana obtinem o spuma densa. Intr-un alt castron mixam crema mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie, dupa care incorporam si frisca obtinuta. Cu ajutorul unei spatule amestecam usor ciresele taiate jumatati



punem crema obtinuta peste blatul de tarta insiropat



decoram cu ciresele intregi si dam la frigider pentru 2 ore


Putem servi! :)


Alaturi de o ceasca de ceai


 si alaturi de prieteni, evident! :)


se pastreaza si a doua zi la fel de buna si aromata

asta daca mai rezista pana a doua zi! :)

Enjoy! :)

yours, Andreea :)

24 de comentarii:

  1. ...perfecta, ca de obicei! S-a notat:), trebuie incercata! Te pup, o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat si apetisant... frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoa arata, nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna e pentru ca mi se face o pofta grozava :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata superb tarta ta!Excelenta prezentarea :)O saptamana frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. cu alune! bun bun. si frumoasa tare! :) Hugs

    RăspundețiȘtergere
  6. O tarta minunata si gustoasa!!
    La noi,gata cu ciresele;nu am mancat,nu am facut nimic,nu am pus la congelator pentru ca tot asteptam sa se ieftineasca(cu 12lei au disparut!!)asa ca privesc si eu pe la voi;pup si o seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI".
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Este apetisanta tarta ta, parca imi vine sa o fur direct din poze si sa o infulec toata :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Superbaaaa!! Arata incredibil de bine! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. omg!!! ce poze!!!!
    minunat desertul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anca, ai mai gasit cirese prin piata? Dar dupa cum ziceam si mai sus, cred ca merge la fel de bine si cu altfel de fructe. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sara&Miki, multumesc mult! Haideti la o feliuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sara&Miki, multumesc mult! Haideti la o feliuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Poliana, a fost intr-adevar foarte buna aceasta tarta. M-a dus un pic cu gandul la savarina :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Daiana si Cosmin, multumesc mult! Va mai astept pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Brandusa, m-am gandit ca alunele vor da un gust bun acestei tarte si bine am facut ca am pus, au fost foarte placute in blat :)

    RăspundețiȘtergere
  17. The Wandering Oltean, exact! Chiar ca bunatate! Ah, ce modesta sunt si eu! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Lulu, nici noi nu am cumparat prea multe cirese pentru ca au fost destul de scumpe, norocul nostru a fost ca am mai si primit cateva si am putut sa mai mancam din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bogdana, be my guest! Te asteapta tarta! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc mult, Laura! Ma bucur ca iti place! Noi am savurat-o cu mare placere. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ms pt reteta, mi-a iesit ceva demential pentru papilele gustative!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Flor, iti multumesc mult ca ai incercat aceasta reteta! Si ma bucur tare mult ca ti-a si placut! Te mai astept pe la mine!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.