Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 octombrie 2011

Venit, gatit, mancat...la restaurantul Belmondo



Ca sa mai uit de crunta raceala care a pus stapanire pe mine zilele astea, va spun o poveste cu farmec ce s-a intamplat nu mai devreme de saptamana trecuta. Se face ca eu si Antonina de la Dulcegarii Culinare am fost invitate de catre Stefana si Ioana de la Lumea Retetelor sa ne facem nitzel de cap. La restaurantul Belmondo, bineinteles!


Un restaurant aflat in centrul Bucurestiului, chiar in inima Lipscani-ului. Si dupa cum e si zicala, cum e numele, asa sunt si bucatele! :) Adica...italienesti!



Nerabdatoare toate, ne ducem la locul cu pricina sambata pe la orele 11:00, ne-am fi dus si mai devreme si am fi stat si mai mult de orele 13:00, dar cum sa lasi bunatate de restaurant pe mana noastra? Ajungem intr-o bucatarie tare spatioasa unde ne-am destrabalat in fel si chip. Mai ca imi venea sa strig pe fereastra la toti trecatorii ca noi gatim la etaj!


Si tocmai cand sa ne apucam de treaba, imi dau seama ca in toata fervoarea mea, nu apucasem sa intreb din timp ce anume vom gati. Aflu si eu ca se pregatise un meniu cu felurite delicii italienesti. Nu-s eu specialista in italienisme ca doar eu in general gatesc ce-i place chinezului, dar...daca tot nu eram pregatita cu reteta de acasa, ma pun sa ajut si eu la executarea preparatelor. Si ca sa fie totul si mai placut, suntem asistate de cei 5 super bucatari ai restaurantului care au grija sa nu ne lipseasca nimic.  Asadar, trecem la treaba!

mai intai aprindem cuptorul!




Alegem ingredientele, ( ce sa va spun?! ca toate ingredientele erau deja cantarite ca sa ne fie cat mai usor!)



Ioana taie un manunchi de busuioc proaspat pentru niste super bruschette 


eu pun la perpelit un pic spanacul pentru niste delicioase clatite cu spanac si ricotta


In timp ce Anto pregateste caramelul pentru un tort desavarsit de gustos!


 Tigaile si oalele sfaraie



e gata si caramelul!


 Dar stati asa ca nu-i tot gata! Anto mai pune la cale un quiche cu somon si capere!


Ioana taie artistic o ciabatta pentru bruschette


pun eu de-o clatita cu spanac in tigaie


muuuulta si buuuna ciocolata din partea dragei noastre Anto


feliutele sunt gata date cu ulei de masline si oregano, asteapta sa fie perpelite in cuptorul de pizza!



amesteca Anto si oaresice nuci in minunea ciocolatoasa


eu mai invart o clatita


impartim frateste somon afumat pentru quiche-ul ce avea sa devina si pentru salata cu rucola, rosii si somon 


avem parte si de o demonstratie de tocat profesionist, ce ne lasa paf pe toate! :))


amestecul de rosii, usturoi si busuioc pentru bruschette este gata!


plasam repede compozitia peste painici, hopa si mozzarella!


 mai ramane "material" si pentru tura 2 de bruschette:) mai bagam o tura atunci!


Anto e deja gata cu compozitia pentru quiche 


da navala cu ea peste patutzul format in tava, mai pune si niste mozzarella..




Ioana da gata si crema de branza pentru ciuperci cu usturoi


cum care ciuperci?? uite, astea care se distrau asa tare in tigaie


totul incepe sa prinda contur! hello bruschette cu rosii si mozzarella!




bun venit Tort cu ciocolata si caramel by Anto!



Iaca vine si ruccola


in 2 pasi si 3 miscari e gata! rosii tocate, somon tocat, un pic de dressing...mai e nevoie de un mic detaliu, apare si el mai tarziu! Salata de ruccola cu somon, rosii cherry si parmezan!


ba chiar se mai comploteaza ceva! 

ceva buuun si sublim bulbuceste incet intr-o tigaie...smantana, coaja de lamaie, piper...mmmm...



nu-i mancare italiana fara paste, nu?


Ecco! Fettucine Alfredo!


din cuptor, fierbinte, gata bronzat si machiat, iese Maria sa Quiche cu somon si capere!



  Ce era cu ciupercile acelea ma intrebati? uite ce se intampla cu ele! Se relaxeaza frumos pe niste painici grozave


se motzeaza cu minunea de crema de branza si chives


isi fac un retus final cu ulei de masline


Taaa-daaa! Ciuperci cu usturoi si crema de branza pe bagheta


Stati asa, nu oftati usurati! Pai nu v-am promis si clatite? Uite-le cum se mandresc cu bunatate de ricotta!


Abracadabra! Clatite cu busuioc, spanac si ricotta


Timpul trece, timpul fuge, masa-i gata! 
Au venit si musafirii!

Denis, PR-ul restaurantului Belmondo


Ovidiu Muresanu- Ad Sales Manager, Lumea Retetelor


Francesca, managerul restaurantului Belmondo


si noi toate trei: Ioana, Antonina si Andreea :)

Acestea toate fiind zise va invit si pe voi la festinul nostru culinar.



Noi ne-am simtit tare bine preparand si gustand aceste bucate! Se cere neaparat un bis! :) 


 Multumim gazdelor restaurantului Belmondo, organizatorilor de la Lumea retetelor si nu in ultimul rand, multumim bucatarilor care ne-au suportat si ne-au ajutat atatea ore in bucataria lor, cei mai tari bucatari: Dragos Margarit, Nicolae Niculescu, Ionut Marian Tudor, Mihai Romaniuc si Aurel Gradinaru (zis Pizzaru).


Si ca sa nu va zic ca la Belmondo am descoperit cel mai bun cheesecake, ever! Ne-am invartit si noi de reteta de acolo, asa ca intr-o zi va urma si o postare cu aceasta minune. Dar pana atunci, iata aici feliuta cu pricina din care am gustat noi toti, ca sa va faceti o mica idee :)



5 comentarii:

  1. Inca un frumos festin !!! Bravoooooo ptr toate preparatele pregatite de voi , hmmmm , mie cel mai tare mi-au facut cu ochiu bruschetele cu ciupercute ;) ..as papa acum cateva ....

    RăspundețiȘtergere
  2. A-ti avut un bun timp împreunã, si va iesit super, bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaiii....nici cuvintele nu pot sa le mai strang!!!!! S au risipit care incotro prin clatite....bruschete...de toate natziile.....Nu se mai poate asa!!!!!
    Dati mi cuvintele 'napoi....poate asa
    simt si eu mai bine fieshcare nebunie de ati gatito...sii...pa......fala mineeee!!!!Virtual au fost tare gustoase...dar real...ma sterg la gura..ma mai uit nitzel la pooze.....si ies...pt ca o sa inund casa!!pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Andreea,

    Tocmai vin de la o seara cu colegii de serviciu petrecuta la Bel Mondo unde am avut, din pacate, parte de nenumarate surprize: Lasagna inghetata (nu am reusit sa trec cu furculita prin mijlocul ei), penne carbonare nefierte (si nu al dente cu ne explicau noua chelneritele batjocoritor)si o pizza cu extraordinar de sarata si saracacioasa...iar cireasade pe tort a fost personalul de acolo care ne-au luat in deradere atunci cand am dat mancarea inapoi si ne-am plans de servicii...Desi mi'as dorii din tot sufletul sa merg in restaurant si sa pot manca ceea ce am vazut la tine in poze, experienta mea de azi a fost nefiarta, semipreparata, congelata si re-incalzita partial cu un strop prea mult de sare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Pinky,
    sincer imi pare rau pentru experienta neplacuta pe care ai avut-o in restaurant :(. Noi am gatit cu mare drag in bucataria lor si totul a fost ok, bucatarii au fost tare draguti cu noi, la fel si personalul. Cat despre mancarea de acolo, eu una nu am servit preparate italienesti de acolo. Noi acolo am mancat numai mancarurile pregatite de noi, deci nu stiu sa-ti spun cum sunt preparatele lor. Sper sa treci cu bine peste aceasta seara care te-a intristat. Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.