Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

marți, 12 octombrie 2010

Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval


Sunt cele mai gustoase rulouri de pui! Cam atat pot sa va spun despre ele! La sfarsitul postarii o sa vedeti ca am dreptate.
Ne trebuiesc urmatoarele:
1 piept de pui
10 fasii de sunculita tip bacon
100g cascaval
200g ciuperci
1 ardei gras rosu
3 lingurite de mustar
1 pahar de vin alb
100 g de unt
sare
piper
o crenguta de rozmarin sau cimbru
Intr-o craticioara sau o tigaie topim 50 de g de unt, se adauga ciupercile, se calesc pana scade zeama, se sareaza si se pipereaza. Se lasa deoparte la racit.


ardeiul se taie in fasii



pieptul de pui se taie in feliute, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza, apoi se ung cu mustar


pe fiecare feliuta de pui se pun cam 2 lingurite din ciupercile calite


peste ciuperci se aseaza alternativ cate o bucatica de cascaval si o fasiuta de ardei rosu



se ruleaza strans, apoi se pun pe care o fasie de bacon



si se ruleaza din nou; fiecare rulou se prinde cu cate 2-3 scobitori


se procedeaza la fel cu celelalte rulouri se aseaza apoi intr-un vas de jena


peste rulouri se mai pun cateva bucatele de cascaval, si restul de unt taiat cubulete, se presara acele de rozmarin


peste toate se toarna apoi vinul alb si se da la cuptor la foc mic, cam 20-30 de minute, se scot scobitorile imediat ce sunt gata


cam asa arata ele


nu pot sa va explic ce fragede pot fi! iar sosul este superb!


o combinatie superba de sos dintre cascaval topit, unt si vin alb...


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Andreea, ziceai de clatitele mele, ca ti se par greu de impaturit. Iar eu pot sa spun de rulourile cu pui, niciodata nu mi-au reusit la modul cit de cit frumos. De fiecare data ba se rupea bucata de piept, ba curgea umplutura, dar cel mai des se intimplau ambele. O sa ma umplu de curaj intr-o zi si am sa le incerc dupa metoda ta. Sper sa-mi iasa.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nati, eu una n-am mai facut altfel de rulouri decat umplute cu ciuperci, cred ca e mai greu la alte umpluturi. Intr-adevar e mai greu cu ciupercile ca nu stau fixe, dar daca mai cad pe langa e ok, restul de ciuperci le poti pune si pe ele in vas peste rulouri la final. Ca sa nu se rupa bucata de piept de pui, poti sa bati usor usor de tot felia de piept, nu asa tare ca la snitele, oricum va fi frageda din cauza vinului. Si daca totusi se rupe, pui peste ea felia de bacon care o sigileaza, daca nu-ti ajunge una, mai pui inca o felie de bacon, apoi asezi ruloul cu inchizatura in jos. Fixezi imediat cu scobitori. Succes!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Miha, sunt absolut superbe! Sunt perfecte si ca aperitiv si ca felul 2 alaturi de garnituri.

    RăspundeţiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.